Boendeinfo

Att bo i bostadsrätt är många gånger fördelaktigt och man slipper fundera så mycket på underhållet av fastigheten. Men självklart finns där även skyldigheter. Om vi alla hjälps åt att se om fastigheten blir också boendet mycket trevligare.

Försäkring

Fast man är aktsam kan olyckan ibland var framme. Bostadsrättsföreningen har försäkrat själva fastigheten hos Länsförsäkringar men varje lägenhetsinnehavare måste ha ett bostadsrättstillägg i den egna hemförsäkringen då föreningens inte täcker skador i respektive lägenhet.
Se över din hemförsäkring då och då så du vet att du har en heltäckande hemförsäkring.

Bredband

Föreningen har ett avtal med Ownit som erbjuder bredband till alla lägenhetsinnehavare. Kostnaden för detta står föreningen för. Om du är intresserad av detta kontaktar du Ownit; www.ownit.se. Utan kostnad kan du få bredband med 1000 Mbit/sek. Högre hastigheter finns men då mot betalning.

Relining

Under 2018-19 gjordes relining av avloppsstammarna i fastigheterna. För att de ska hålla sig fräscha ska vi undvika att hälla stekflott i slasken eller toaletten. Låt det stelna och släng det istället i hushållssoporna! Anmäl till vicevärden om du får stopp i avloppet! Använd inga kemiska preparat så som kaustiksoda och propprensare.

Parkeringsplatser

Hos Brf Skogås 1 finns möjlighet att hyra olika typer av parkeringsplatser. Föreningen har 154 stycken parkeringsplatser varav 50 stycken har uttag för anslutning av motorvärmare och 26 stycken garage. Från och med 2022 finns även 30 platser med laddstolpar för laddning av elbilar. Till dessa platser finns en speciell kö du kan ansöka om plats till. Vid försäljning och avflyttning går platsen automatiskt tillbaka till föreningen och kölistan.

Enklast är att fylla i kontaktformuläret här på hemsidan eller lägga en lapp i lådan till föreningens expedition. Var noga med att uppge vilken typ av plats du vill söka och kom ihåg att lämna dina egna uppgifter.

Andrahandsuthyrning

Beträffande uthyrning i andra hand av lägenhet följer vi bostadsrättslagen och hyreslagen. Styrelsen har delegerat till förvaltaren att pröva ansökningar av rutinkaraktär och det är till dem du ska skicka din ansökan om uthyrning i andra hand.
Om du får tillstånd, tänk på att
• du är ansvarig för att månadsavgiften betalas
• du är ansvarig för att din hyresgäst inte stör grannarna
• du bör upprätta ett skriftligt kontrakt med din hyresgäst
• du bör avtala bort dennes besittningsskydd

Lägenhetsnummer

Här finner du en Pdf med föreningens nya lägenhetsnummer.