Aktuellt elpris 2024-05-01 2,50 kr
Idag är det
juli 13, 2024
Nyhetsflöde

Ett Nytt – vintern 2022

Hej alla!

Mörkret är här, och det har äntligen blivit kallare och litet mer vinterlikt. Snart är julen här och så är även vintersolståndet – vi går snart mot ljusare tider!
Vid snö: tänk på att borsta/skotta loftgångarna och salta inte!

Våra loftgångar

Vi har låtit undersöka våra loftgångar för att se om dessa är stabila och undersökningen visar att det inte är någon fara och att loftgångarna inte behöver åtgärdas på mellan åtta och tio år. Vi kommer att låta göra om undersökningen c:a åtta år för att – återigen – säkerställa att våra loftgångar är säkra!
En viktig sak härvidlag är att man inte får salta då snön kommer – saltet bidrar till att gångarnas cement förstörs. Så vid snö; borsta och skotta men salta inte.

Avgiftshöjning

Från om med januari kommer avgiften att höjas med 10% pga. ökade kostnader, höjd ränta och stigande inflation. Höjningen ligger i underkant bland bostadsrättsföreningar.

Lucia-kaffe

Den trettonde december klockan 14 bjuder föreningen på lucia-kaffe med dopp. Alla är varmt välkomna!

Hemsidan

Bostadsrättsföreningens hemsida är under omarbetning och kommer att presenteras under våren. Syftet med arbetet har varit att göra sidan mer lättillgänglig och informativ – inte bara för oss medlemmar utan även för mäklare och intresserade köpare.

Miljögruppen

Gruppen har låtit inventera vårt trädbestånd och kommer – i vår – att göra en ny översyn. Detta med tanke på att vi fått ett blåsigare klimat och att det kan innebära att träd bryts av och kan ställa till skada. Sådana träd kommer att tas bort och ersättas.

Vårt elpris

Aktuellt elpris (dec 2022) är 2,15 kr per kWh. Priset kommer att ändras och kommer i fortsättningen att anges på hemsidans första sida.

Smått och gott

  • Autogiro/e-faktura. Om du/ni vill att avgiften till bostadsrättsföreningen ska dras automatiskt och/eller att du vill betala med e-faktura: blanketter se www.castor.se/dokument-blanketter/ och vill du ha e-faktura kontaktar du din bank.
  • Vid ombyggnad av/i lägenhet ska ansökan lämnas till föreningen och för godkännande. Blankett finns på hemsidan. Arbete med el och vatten för endast utföras av behöriga hantverkare. Vicevärden besiktigar och godkänner utfört arbete.
  • Rökning – är inte tillåten på balkongerna, men på loftgångarna. Tänk på att ta hand om era fimpar.
  • På förekommen anledning: parkering på våra gräsmattor är inte tillåten.
  • Att lämna till den nya lägenhetsinnehavaren vid flytt: – Nycklar – Droppar (för att öppna porten) – Tvättstugepluppar – Parkeringstillståndet
  • Felanmälan kan göras i föreningens brevlåda – och kan även göras på hemsidan: http://brfskogas1.se/kontakt/ eller till fastighetsskötaren direkt: 070-594 22 17

Till sist

Tackar styrelsen för det gångna året och önskar alla medlemmar en skön och vilsam julledighet.

god jul och gott nytt år

Kontakta Bostadsrättsföreningen

Det gåt bra att kontakta oss i formuläret nedan

  • Storvrestsvägen 42 S, 142 43 Skogås