Aktuellt elpris 2024-05-01 2,50 kr
Idag är det
juli 13, 2024
Nyhetsflöde

Ett Nytt – Våren 2024

Hej all!

Äntligen, äntligen har vi fått litet ordentlig värme! Så länge det nu varar…

solar

Ny avgift från och med första juli 2024

Som ni redan vet så har vi måst höja våra avgifter ett par gånger de föregående åren och nu måste vi höja avgiften igen – denna gång med 5%.
Anledningen är främst de underhållsåtgärder som behövs göras, fastigheterna är ju uppförda på 1960-talet och har följaktligen många år på nacken. Framöver – och det främsta skälet till denna höjning – står en renovering av våra loftgångar på dagordningen. Det arbetet kommer att ske tillsammans med bostadsrättsföreningarna Skogås 2 och 3 för att vi ska kunna få ett så bra pris som möjligt.
Föreningen gör också en förlust 2023 (se årsredovisningen som kommer att utdelas strax före årsstämman) och det är viktigt att vi gör ett noll-resultat för att inte belasta kommande bostadsrättsinnehavare och år.

Tillägget för bostadsrätt i din hemförsäkring

Kom ihåg att lägga till detta i din hemförsäkring för att säkerställa att du inte behöver betala för exempelvis vattenskada som orsakats av grannen ovanför.
Kolla med ditt försäkringsbolag att detta tillägg ingår.

Sophantering, rökning m.m

Miljögruppen vill påminna om att soppåsar inte ska slängas i någon av föreningens papperskorgar!! Utan i sopbehållarna! Du/ni som har hemtjänst eller liknande – påminn även dem om sophanteringen.
Då det gäller rökning utomhus ombedes rökare att inte röka direkt utanför källaringångarna till Loftvägen 3 och 5; röken går direkt in i de sovrum som har öppet fönster. Släng heller inte fimpar på marken.

Årsmöte 13/6 klockan 18.30

Föreningen håller årsmöte den trettonde juni i föreningslokalen. Varmt välkomna

Hundar och katter….

Vi påminner om att rastning av hundar (och eventuella katter) inte är tillåten på föreningens mark

Smått och gott

  • Tvättstugorna: observera att det inte är tillåtet att boka hela tvättstugan på en gång! Däremot går det utmärkt att boka tider efter varandra. Glöm inte att ta bort din plupp efter avslutad tvättid – annars blockeras tiden framöver!
  • Hundrastning: tänk på att inte rasta era hundar längs med husväggarna eller trappräcken! De sistnämnda ROSTAR!!
  • Autogiro. Om du/ni vill att avgiften till bostadsrättsföreningen ska dras automatiskt; kontakta din bank. Blanketter för autogiro finns också på Castors hemsida.
  • Om du anlitar extern hjälp vid renovering måste du säkerställa att utföraren har en personallogg. Detta gäller arbeten för en summa överstigande två basbelopp. (Ett basbelopp 2020 är 47 300 kr). Tänk också på att all el- och VVS installation ska utföras av behörig installatör.
  • På förekommen anledning: parkering på våra gräsmattor är inte tillåten.
  • Att lämna till den nya lägenhetsinnehavaren vid flytt: – Nycklar – Droppar (för att öppna porten) – Tvättstugepluppar – Parkeringstillståndet (gäller till 31 januari 2023)
  • Felanmälan kan göras i föreningens brevlåda – och kan även göras på hemsidan: http://brfskogas1.se/felanmalan/

Till sist
Önskar styrelsen alla en trevlig och ljus vår och sommar

prästkragar -foto Susanne Diffner

Kontakta Bostadsrättsföreningen

Det gåt bra att kontakta oss i formuläret nedan

  • Storvrestsvägen 42 S, 142 43 Skogås