Aktuellt elpris 2023-10-31 2,60 kr
Idag är det
maj 19, 2024
Nyhetsflöde

Ett Nytt Våren 2020

Hej alla!

Till stor skillnad från förra årets – delvis bistra och snörika – vinter så har vi detta år knappast sett någon vinter alls! I stället har det inte varit ovanligt att se både tussilago, snödroppar och körsbärsblom i februari!

vårblommor

Planerade och avslutade arbeten

 • För närvarande utrustar föreningen alla lägenheter med så kallade droppfat under kyl- och frysskåp. Detta för att vi i framtiden ska försöka undvika för föreningen och enskilda lägenhetsinnehavare kostbara reparationer! Se tidigare EttNytt (våren 2019)
 • Renovering av trappor och räcker kommer att ske vid Storvretsvägen 42 & 44

Comhem

Comhem har meddelat vår bostadsrättsförening att man från och med den 26 maj kommer att upphöra med sina analoga TV-sändningar och enbart sända digitalt.

För er med moderna s.k. plattTV bör det normalt inte vara några problem att mottaga digitala TV-sändningar, men för er med gamla mottagare kan man behöva skaffa en digitalbox. Detta kommer medföra en månatlig avgift. Se vidare bifogade information från Comhem.

Gästparkeringen

Vi har ju sedan ett par år tillbaka särskilda parkeringstillstånd för våra gäster som gäller i upp till sex timmar. Dock måste tillståndet alltid kombineras med en p-skiva! Saknas en dylik får fordonet böter!

Pizzerian

Som några kanske har noterat är pizzerian i gång näst-in-till dygnet runt. De har fått tillstånd av föreningen att under en provperiod på tre månader (februari-april) ha öppet för tillagning och utkörning. Pizzerian är inte öppen för gäster utan bara för detta ändamål.

Årsmötet

Den 27 maj har bostadsrättsföreningen i sedvanlig ordning årsmöte i föreningslokalen. Tidpunkten är 18.30 och eventuella motioner skall vara styrelsen tillhanda senast den 25 mars 2020

Städdag

Årets – och vårens – städdag är söndagen 26/4. Som vanligt kommer containrar att hyras och ställas upp vid Loftvägen 3 (källaringången) och Storvretsvägen 42 (mot gården)

OBSERVERA att gamla färgpytsar, el-artiklar och övrigt miljöavfall ska lämnas in på återvinningscentralen!

Parkering

Behöver du/ni en parkeringsplats! Lägg en lapp i föreningens brevlåda eller maila. Ni får besked om någon parkeringsplats finns och om inte så blir ni informerade om att ni är placerade i kö.

Smått och gott

 • Tvättstugorna: observera att det inte är tillåtet att boka hela tvättstugan på en gång! Däremot går det utmärkt att boka tider efter varandra. Glöm inte att ta bort din plupp efter avslutad tvättid – annars blockeras tiden framöver!
 • Hundrastning: tänk på att inte rasta era hundar längs med husväggarna eller trappräcken! De sistnämnda ROSTAR!!
 • Sopor – det är inte tillåtet att slänga sopor i de behållare som står utanför Loftvägen 9!! Använd dem utanför femman och trean. Släng heller ej fimpar från loftgångar och balkonger.
 • Autogiro. Om du/ni vill att avgiften till bostadsrättsföreningen ska dras automatiskt finns blanketter för ansökan om autogiro på expeditionen
 • Om du anlitar extern hjälp vid renovering måste du säkerställa att utföraren har en personallogg. Detta gäller arbeten för en summa överstigande två basbelopp. ( Ett basbelopp 2020 är 47 300 kr ). Tänk också på att all el- och VVS installation ska utföras av behörig installatör.
 • På förekommen anledning: parkering på våra gräsmattor är inte tillåten.
 • Att lämna till den nya lägenhetsinnehavaren vid flytt:
  – Nycklar
  – Droppar (för att öppna porten)
  – Tvättstugepluppar
  – Parkeringstillståndet (gäller till januari 2021)
 • Felanmälan kan göras i föreningens brevlåda –  och kan även göras på hemsidan: http://brfskogas1.se/felanmalan/

Till sist

Önskar styrelsen alla en trevlig och ljus vår!

Kontakta Bostadsrättsföreningen

Det gåt bra att kontakta oss i formuläret nedan

 • Storvrestsvägen 42 S, 142 43 Skogås