Aktuellt elpris 2023-10-31 2,60 kr
Idag är det
juni 20, 2024
Nyhetsflöde

Ett Nytt – sommaren 2020

Hej alla!

Nu har vi veckan före midsommar och sommaren tycks äntligen ha kommit till oss! Att det är speciellt skönt att komma ut och träffas håller väl alla med om i dessa corona-tider! Men glöm inte att hålla avstånd

Hänt sedan sist:

Styrelsens arbete med nya och andra värme- och energilösningar fortgår och nu har ett beslut tagits att gå vidare med en leverantör: Enstar AB. En beskrivning av projektet finns att läsa på en särskild sida av EttNytt. Sammanfattningsvis uppskattas investeringen i nuläget uppgå till c:a 20 miljoner men föreningen beräknas tjäna omkring 60 miljoner över tid på investeringen. Se vidare EttNytt Om energiprojektet.

Bredvid affären har nu en frisering öppnat. Öppningserbjudande för pensionärer: klippning för 100 kr.

Inom kort kommer en ny catering att öppna. Denna kommer att erbjuda afrikansk mat!

Bostadsföreningens årsstämma

Som tidigare meddelats har årsstämman flyttats på grund av rådande pandemi. Ny tidpunkt för stämmen är den 24:e september, klockan 18. Plats meddelas senare

Övrigt

 • Transportstyrelsen har genomfört en bullermätning för att kontroller om vi behöver t.ex. nya fönster och/eller dörrar då tågtransporttrafiken från den nya hamnen i Nynäshamn kommer att öka avsevärt.
 • Till nästa sommar planerar föreningen att installera en ny grill i stället för den som tidigare stod utanför nian. Vi återkommer om placering för denna.
 • En ”rökruta” kommer att ’anläggas’ på affärens gavel.
 • Det har tyvärr förekommit stölder i våra tvättstugor och styrelsen undersöker bland annat därför, möjligheten till kodlås och loggningssystem.

Sopsortering

Sedan en tid tillbaka sorteras matavfallet ut från annat hushållsavfall. Papperspåsar för ändamålet finns i våra tvättstugor och utanför ICA i centrum. OBS Använd absolut inte plastpåsar då ni slänger ert matavfall! Släng enbart matavfall i papperspåsarna!

Diverse

Sedan några månader tillbaka distribuerar restaurangen pizzor o. dyl. under dygnets alla timmar. Detta kommer att fortgå så länge som de sköter sig (och så länge det inte innebär störande aktiviteter kring det) Om du har synpunkter eller klagomål  skicka ett mail till: info@brfskogas1.se eller lägg en lapp i föreningens brevlåda.

Smått och gott

 • Observera att rökning inte är tillåten på balkongerna!
 • Tvättstugorna: observera att det inte är tillåtet att boka hela tvättstugan på en gång! Däremot går det utmärkt att boka tider efter varandra. Strömmen avstängd i tvättstugorna mellan 22.00 och 7.00. Har man kvar tvätt vid 22-tiden kommer denna inte att kunna tas ut förrän nästa morgon (efter 7.00)
 • Autogiro. Om du/ni vill att avgiften till bostadsrättsföreningen ska dras automatiskt finns blanketter för ansökan om autogiro på expeditionen
 • Om du anlitar extern hjälp vid renovering måste du säkerställa att utföraren har en personallogg. Detta gäller arbeten för en summa överstigande två basbelopp. (Ett basbelopp 2020 är 47 300 kr). Tänk också på att all el- och VVS installation ska utföras av behörig installatör.
 • På förekommen anledning: parkering på våra gräsmattor är inte tillåten.
 • Att lämna till den nya lägenhetsinnehavaren vid flytt:
  – Nycklar
  – Droppar (för att öppna porten)
  – Tvättstugepluppar
  – Parkeringstillståndet (gäller till sista januari 2021)
 • Felanmälan kan göras i föreningens brevlåda – och kan även göras på hemsidan: http://brfskogas1.se/felanmalan/

Många svar på frågor kan du hitta i Lägenhetspärmen
Föreningsexpeditionen
är för närvarande stängd men vi hoppas kunna öppna i september.

Önskar Styrelsen

Kontakta Bostadsrättsföreningen

Det gåt bra att kontakta oss i formuläret nedan

 • Storvrestsvägen 42 S, 142 43 Skogås