Aktuellt elpris 2024-05-01 2,50 kr
Idag är det
juli 13, 2024
Nyhetsflöde

Ett Nytt – hösten 2016

husenHej alla!

Nu är hösten snart här och bostadsrättsföreningen Skogås1 går in i en ny säsong av underhållsarbeten och trädgårdsförnyelse!

Expeditionens öppettider under hösten 2016

 • Måndagen 3/10, kl 18.00-18.30
 • Måndagen 7/11, kl 18.00-18.30
 • Måndagen 5/12, kl 18.00-18.30

Föreningens aktiviteter under hösten

Torsdagen den 13/10 klockan 18.00 avhålls – traditionsenligt – höstmöte med ärtsoppa och punsch. Varmt välkomna!

höstmöte med ärtsoppa och punsch

För alla oss som har saker och ting att slänga; måndagen den 24/10 kommer föreningen att hyra två containrar för ändamålet! De kommer som vanligt att placeras vid Storvretsvägen 42 (mot gården) och utanför tvättstugan Loftvägen 3. Tänk på att inte slänga era saker senare än klockan 21 på kvällen – det är många som har sina sovrum mot parkeringen.

Tisdagen den 13/12 firar vi Lucia i föreningslokalen klockan 18.

lucia

Pågående arbeten

För närvarande byts kulverten ut mellan Loftvägen 5 och Storvretsvägen 42. Detta för att vattenförsörjningen ska fungera bättre. Arbetet beräknas vara färdigt i slutet av september.

Styrelsen planerar också att beställa och låta sätta upp skyltar med våra respektive lägenhetsnummer på ytterdörrarna under hösten. Det är viktigt att det är detta nummer som ni använder i kontakt med föreningen.

Tvättstugorna

På förekommen anledning; som många noterat har flera av våra tvättmaskiner varit ur funktion och behövt lagning. En del av skälen härtill är självklart att de börjar bli gamla och slitna, men ett av de huvudsakliga skälen är att flera bostadsrättsinnehavare tvättar t.ex. häst- och hundtäcken med mycket djurhår, dunkuddar, mattor med gummerad undersida, stortvätt av skurtrasor m.m.

Detta är inte acceptabelt, andra medlemmar klagar och vi blir alla lidande. Alltså: tvättstugorna är till för ”vardags”-tvätt som kläder, lakan och handdukar!

Tänk också på att hundar inte är tillåtna i tvättstugorna och att närvarande barn måste hållas under uppsikt.

Smått och gott

 • Autogiro. Om du/ni vill att avgiften till bostadsrättsföreningen ska dras automatiskt finns blanketter för ansökan om autogiro på expeditionen
 • Om du anlitar extern hjälp vid renovering måste du säkerställa att utföraren har en personallogg. Detta gäller arbeten för en summa överstigande två basbelopp. (Ett basbelopp 2016 är 44 300 kr)
 • Rökning – glöm inte att ta slänga fimpen i någon av våra papperskorgar i stället för att slänga dem på marken. Ett bra sätt att skydda vår miljö!
 • På förekommen anledning: parkering på våra gräsmattor är inte tillåten.
 • Att lämna till den nya lägenhetsinnehavaren vid flytt:
  – Nycklar
  – Droppar (för att öppna porten)
  – Tvättstugepluppar
  – Parkeringstillståndet (gäller till maj 2017)
 • Felanmälan kan göras i föreningens brevlåda – och kan även göras på hemsidan: http://brfskogas1.se/felanmalan/

Till sist

Önskar styrelsen alla medlemmar en skön och vacker höst.

Kontakta Bostadsrättsföreningen

Det gåt bra att kontakta oss i formuläret nedan

 • Storvrestsvägen 42 S, 142 43 Skogås